Бизнес Водещи новини - дясно Генерал Тошево Регионални - начална

Край Ген. Тошево ритуално зажънаха ръжта за тазгодишния Хляб на мира

Националната асоциация на зърнопроизводителите и Асоциацията на българските зърнопроизводители 2006 бяха домакини на ритуално зажънване на ръжта за тазгодишния Хляб на мира, в рамките на изпълнявания от 12 държави-членки по проект „Хляб на мира”, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Гости на събитието бяха заместник-министърът на земеделието Атанас Добрев, заместник областният управител Красимир Николов, директорите на Областна дирекция „Земеделие, храни и гори” инж. Десислава Иванова и на ДФ „Земеделие” Ивайло Йорданов, председатели на кооперации и сдружения на земеделците в областта и страната, директорът на Добруджански земеделски институт Илия Илиев, кметът на румънското село Алвещи – Георги Молдован, представители на институции. 

 

 

Водосвет за добър урожай отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който пожела реколтата да е успешна в резултат на добро сътрудничество и честна конкуренция. Негово Високопреосвещенство благослови всички.
Заместник-министър Ат. Добрев поздрави българските стопани, като сподели, че чрез участието си в проекта, стартирал през 2013 г. по повод 25-ата годишнина от падането на Берлинската стена, страната ни подкрепя идеята за обединена Европа. Той пожела на стопаните спорна жътва и изрази надежда, че родните зърнопроизводители ще приберат добра реколта в хамбарите.
От свое име и от името на областния управител поздрав към домакините и земеделските производители поднесе заместник областният управител Красимир Николов. Той благодари на земеделците за труда, който полагат и произвеждат хляб, който от древността до днес е символ на благополучие, успех и мир на земята, като пожела успешна жътва. 
Благодарност за подкрепата към всички присъстващи от името на земеделците в страната поднесе Стилиян Стоянов – член на УС на НАЗ и председател на АБЗ 2000.

Стоянов сподели, че няма мир без хляб и няма хляб без мир. За нас, земеделците, хлябът на мира е хляб на бъдещето, добави Стоянов.
Деца от Генерал Тошево пуснаха в небето бели гълъби.

ДФА „Добруджа” внесоха настроение и със своите изпълнения и поканиха на добруджанско хора присъстващите.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *