Водещи новини Образование

Избраха нови директори на училища в област Добрич

Избрани са новите директори на шест училища от област Добрич, за които бе проведен конкурс, съобщи началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков.

Припомняме, че за вакантните седем директорски места се имаше 14 кандидати, но един от тях – Иванка Филева, не бе допуснат, тъй като не отговаряше на условията.

Останалите 13 кандидати преди седмица се явиха на писмен тест-изпит и интервю.

След отпадането на Иванка Филева от надпреварата за начално училище „Христо Ботев” в с. Септемврийци, община Каварна, остана без нито един кандидат.

Най-много – четирима, бяха желаещите за директорското място в СУ „Христо Ботев” в Балчик. Новият му директор е Станислав Николов Стефанов, който досега бе начело на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в града.

Трима си оспорваха мястото в СУ  „Ст. Караджа”  в Каварна. Спечели го досегашният му директор Емил Георгиев Андонов.

По двама се конкурираха за шефските места в ОУ „Й. Йовков” в Каварна и ОУ „Йордан Йовков” в с. Красен, община Генерал Тошево. Новият директор на училището в Каварна е Радка Атанасова Илиева, а начело на школото в село Красен застава  Биляна Георгиева Тонева.

Само един кандидат имаше за Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич – досегашният директор Нели Георгиева Петрова, която остава начело на учебното заведение. В СУ „Асен Златаров” в Шабла новият-стар директор е Петранка Валентинова Петрова.

Местата са овакантени след пенсиониране на досегашните директори.

Предстои МОН да бъдат обявени конкурси за директорски места и на други училища в област Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *