Каварна Регионални - начална Спорт

КБС „Калиакра“ шампиони в турнира по Олимпийско карате за купата „Каварна“

Тринайсетият международен турнир по Олимпийско карате за купата „Каварна“ се проведе на 1 юли в морския град, съобщиха организаторите от Община Каварна.

Турнирът премина под патронажа на кмета Нина Ставрева. В състезанието взеха участие над 150 състезатели от 15 спортни клуба от страната и един от Румъния.
KБС „Калиакра“ завоюва 9 златни, 5 сребърни и 4 бронзови медали, като завърши първи комплексно в турнира. Двубоите бяха за всички възрасти в дисциплините „ката” и „кумите”, а при най-малките деца до 7 години – в дисциплината „макевара”. Клубът по бойни спортове „Калиакра” се представи със 17 състезатели. С най-голям брой каратеки бяха най-малките – 8 и10-годишните, за които това беше първо състезание като домакини, каза треньорът на клуба Ариф Арифов. Клубът се представи и отборно в двете дисциплини „ката” и „кумите”. Златни медали в индивидуалната надпревара извоюваха Дани Филев („ката“), Грациела Йорданова и Дона Димитрова („кумите“). В отборното класиране за момичета и момчета възпитаниците на Ариф Арифов се окичиха със златни медали в дисциплината „ката“ и сребърни в дисциплината в дисциплината „макевара“. Националните състезатели Женя Янева, Елена Янева и Грациела Йорданова също взеха участие в международния турнир.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *