Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Навлизаме в Ретрограден Марс

Започна навлизането на планетата Марс в ретроградна фаза. Ретроградно движение на една планета се наблюдава, щом поведението ѝ започне да изглежда така, сякаш тя се движи назад, погледната от Земята. Всички планети имат различни периоди на ретроградност. В момента Марс навлезе в ретрограден етап от 26 юни, което ще трае до 27 август. Това явление се случва веднъж на всеки две години. Енергията на планетата Марс е свързана с начина, по който действаме в своя живот. Когато е ретроградна, нейните енергии се усилват – това може да се обясни, като „пълнолуние” за Марс, тъй като през този период, планетата получава най-много светлина от Слънцето. Щом една планета стане ретроградна, това ни помага да изразим нейните енергии по съвършено различен начин. Това може да повлияе върху обекта или субекта, спрямо който прилагаме своите усилия - как използваме своите воля, мотиви и желания, да доведе до промяна в сексуалния ни живот и в начина, по който се справяме с агресията, гнева и т.н.. В този период много хора могат лесно да се разгневят или раздразнят. Най-разумно би било да намерим здравословен начин да освободим гнева и да облекчим напрежението без да вредим на себе си или на хората в живота ни. Всеки един вид неудовлетвореност в този период, може да се дължи на похабени усилия или на труднореализиращи се планове. Добре ще е да подложите на преоценка своите стари задачи, проекти и усилия. Марс също така е свързан с един от ключовите фактори - секса. Нерядко при много хора възниква  промяна в сексуалния живот, във връзката или дори в приятелство. Възможно е за някои, и да се съберат с близък в миналото си човек. Завръщане на Марс в Козирог, ще се случи на 12 или 13 август, където в момента се намират Плутон и Сатурн. Това може да доведе до колебание в стабилността и дори до преразглеждане на собствените  цели, амбиции, кариера и отговорности, за да бъдат реализирани по по-добър начин. Като предпазен филтър по време на ретроградния период, бихме могли да поставим пред себе си някои универсални въпроси като:
  • Реализираме ли се адекватно в живота си? Какво ни подсказва Вселената? Как реагира външния свят на начина, по който предприемаме определени действия?
  • Чувстваме ли се удовлетворени? Какви стъпки трябва да предприемем, за да постигнем по-ефективно целите и стремежите си? Кои от доскорошните си решения, идеи или инициативи трябва да преразгледаме и с кои трябва да експериментираме?
  • Какво все още не сме, а е необходимо да приключим? Кой е по-добрият начин, да изявяваме себе си като уникални и креативни личности? Какво истински, вътрешно желаем ?
Ето над какво следва да размислим в този ретрограден период, завършващ на 27 август!
c