Добрич Общество

ВиК Добрич не очакват спиране на електроснабдяването към тях

След като през вчерашният ден, от компанията “Енерго Про” ЕАД изнесоха информация за задълженията на “ВиК Добрич” АД, от водното дружество не закъсняха да представят своето официално становище в тази връзка, публикувайки че “няма съществуваща опасност да бъде спряно електрозахранването на „Водоснабдяване и канализация Добрич“ АД.”

“„Водоснабдяване и канализация Добрич“ АД, в качеството си на ВиК оператор, обслужващ област Добрич, осъзнава ангажимента си да издължи натрупаните в годините задължения, утежняващи и така влошеното финансово състояние на дружеството. Затруднението произтича от факта, че обслужването на дълга към енергийния доставчик включва старите задължения, ведно с лихвите за забава, както и текущи фактури. Съзнавайки голямата социална значимост на услугата, която ние предоставяме, ръководството на дружеството е постигнало договорености за разсрочване на плащанията. Полагат се неимоверни усилия за обслужване на задължението, като се стремим да спазваме всички уговорки с електроразпределителната компания.

„ВиК Добрич“ АД уверява своите клиенти, че няма съществуващо основание за спиране на електрозахранването на водното дружество. Считаме, че създаване на ненужно напрежение не е от полза за никого, най-малко за жителите на област Добрич.”, гласи официално публикуваното съобщение в страницата на ВиК оператора.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.