Добрич Общество

Читалище „Добрич 2017“ готви протести заради сградата на СОУ “Дора Габе”

Председателят на читалище „Добрич 2017“ Николай Нейчев обяви в социалната мрежа, че, ако до 3 юли не се реши чрез преговори проблемът с предоставянето на сградата на бившето училище „Дора Габе“, ще започне провеждането на протести.

Той информира, че след сесията във вторник, на която Общинският съвет не прие да предостави на читалището безвъзмездно за срок от десет години сградата на закритото училище, с него са се свързали няколко общински съветници, които предложили консултации и да съдействат за решаването на проблема чрез преговори.
„Ако отново има някакво шикалкавене и половинчати мерки, започваме“, заяви Нейчев. Той предвижда да бъдат организирани протести пред Общината в Добрич и подписка сред съгражданите. Отворено писмо ще бъде изпратено до президента, председателя на Народното събрание, премиера, председателите на парламентарни групи, министъра на културата, Омбудсмана. До същите адресати ще бъде написана петиция, подписана от известни български интелектуалци, като Даниела Кузманова, Георги Тошев , Ники Кънчев и др.

„Мащабна медийна кампания в националните медии, за да запознаем България с безобразията извършени от общинските съветници в Добрич“, е друга от мерките, които ще се предприемат.

Ако всичко това не помогне, ще им искаме оставките – ние сме ги избрали, ние ще ги свалим щом загърбват обществения интерес и се грижат за някакви собствени цели!“, написа Николай Нейчев в социалната мрежа.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.