Водещи новини - дясно Образование

Учителка от Добрич с номинация за “Будителите”

Мила Николова- учител в детска градина №18 “Дора Габе” в Добрич, е номинирана в националната кампания “Будителите”.

Кампанията е организирана от образователна платформа „Училища.бг“, която има цел да покаже добрите практики и дейни хора в българското образование.

За съжаление, ежедневно се сблъскваме с негативни новини и статии за училища и детски градини. Лошата новина продава, а образованието винаги е актуална тема. В желанието за по-голяма аудитория, медиите неосъзнато изместват доброто и налагат в обществото тезата за непрофесионализъм в българските учители. „Училища.бг“ и нашите партньори знаем, че това не е така и твърдо заставаме зад множество невероятни преподаватели, посочват организаторите.

Затова те искат да запознаем колкото може повече хора с будителите на нашия век.

“Това е и нашата мисия. Целта ни е да покажем, че да бъдеш учител е гордост, привилегия и призвание”, посочват организаторите.

На “buditelite.bg” всеки може да номинира избран от него човек работещ в сферата на образованието, като посочи причините за своята номинация. Всеки един номиниран, представил интервю или добра практика, ще бъде награден с почетна значка „Будител“. Тя е орден за хора, посветили живота си на образованието, един малък жест, който да напомня, че тази професия е призвание и че от техните усилия зависи бъдещето на обществото и родината ни.

Кампанията не е състезателна и няма индивидуални победители. Победата е в общите ни усилия да разкажем колкото се може повече уникални истории на съвременните будители.

Пред “buditelite.bg” Мила Николова споделя, че преди години, да бъдеш учител беше гордост. Учителят получаваше уважението на ученици, родители и общество. Днес, много хора се опитват да очернят учителската професия, но това не би могло да стане. Не и докато има себераздаващи се, всеотдайни и обичащи децата учители.

“Обожавам своята професия! Работя с огромно желание и ентусиазъм. Хората казват: Ако работиш това, което обичаш, и обичаш това, което работиш, няма да имаш нито един работен ден в годината. При мен е така! И макар да има динамика, напрежение, крайни срокове по проекти, никога не съм съжалявала за избора си. Наградата за труда ми– усмивките на децата, любопитството в детските очи, думите на обич изречени от детските устни, сълзите отронени от детските очи при раздялата с детската градина.

Работя с уважение към детската личност. Зачитам различията и индивидуалните особености на децата. Превръщам всеки ден в празник и всяка дейност в игра. Заразявам децата със своя ентусиазъм и плам, така че си тръгват с нежелание от детската градина.

За да бъдат децата ни граждани на Европа, първо трябва да ги възпитаме като граждани на собствената ни страна – да познават нейното минало, нейните герои, хората оставили следа в нейната култура. Целта ни при създаването на Патриотична тетрадка беше, децата да научат повече за националните герои на България, за миналото и културата на своята страна; да поощрим интереса към националните ценности, традиции и празници”, споделя педагогът.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *