Крушари Култура Регионални - начална

Регистрираха се първите участници за фолклорния събор „Текето 2018”

За двадесет и втори път  Регионалния фолклорен събор „Текето 2018” ще посрещне изпълнители и любители на добруджанския фолклор на 21 юли в Александрийската гора, съобщи Димитрина Петрова, директор на дирекция „Регионално развитие и хуманитарни дейности” в Община Крушари.

Получени са вече първите заявки на самодейни групи читалища от област Добрич, танцови състави и певчески групи към пенсионерски клубове от Добрич.

Намерения за участие в конкурсната програма са заявили и групи от община Аврен, община Шумен, читалища от Силистренска област, както и от община Калъраш, Румъния.

Фолклорният събор има конкурсен характер като с наградения фонд  ще бъдат отличени групи за народно пеене, танцови състави, клубове за народни танци,  индивидуални изпълнители, дуети.

За пръв път ще бъдат връчени две специални награди на самодейни колективи за цялостен принос към съхраняването и популяризирането на  добруджанския фолклор.

Заявките за участие се приемат до 13 юли. На  официалната интернет страница на община Крушари е публикуван  регламента за участие, както и форма на заявката.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.