Водещи новини - дясно Общество

Отново жълт код за област Добрич

Жълт код за обилни валежи, придружени с гръмотевици, е обявен и за днешния 27 юни за област Добрич, сочат прогнозите на НИМХ при БАН.

По крайморската част от областта опасност няма. За останалата част от областта, се очакват значителни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще има локални извалявания с количества на падналия дъжд между 25 и 30 л/кв. м.

Днес под влияние на преминаващия през Балканите Средиземноморски циклон, валежите ще продължат и ще са на много места в  страната. Интензивни и значителни като количества ще са явленията до сутринта, главно в Централна България, а през деня – на места в югоизточната половина на страната.

Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне, но ще има и временни усилвания с развитието на купесто-дъждовната облачност. Привечер и през нощта валежите в много райони временно ще отслабнат, на места и ще спрат.

Температурите ще бъдат по-ниски от обичайните – между 20 и 25 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, но с преминаването на средиземноморския циклон, ще се понижи още, посочват от НИМХ.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.