Крими

Осъден местен сутеньор е приел да бъде предаден на немското правосъдие

45-годишен мъж е дал доброволно съгласие пред Окръжен съд – Добрич,  да бъде предаден на германските власти, за да изтърпи влязла в сила ефективна присъда, съобщиха от пресцентъра на ОС – Добрич.

В Германия българският гражданин А.С. е бил осъден на 1 година и 10 месеца „лишаване от свобода“, след като е бил признат за виновен в склоняване към проституция, трафик на хора и нанасяне на телесна повреда. Присъдата е била постановена на 10 април 2014 година от Областен съд – Берлин. От 14 май т.г. компетентните германски власти са обявили мъжа за международно издирване с Европейска заповед за арест.

От получените в Окръжния съд документи става ясно, че той трябва да изтърпи остатъка от наложеното му наказание, след като от него се приспадат 220 дни, времето през което е бил в ареста с мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Задържаният декларира пред съда, че не се отказва от принципа на особеността, според който германските власти могат да го преследват само за престъпленията, посочени в Европейската заповед за арест, но не и за друго деяние.

След като 45-годишният мъж заяви, че дава доброволно съгласие да бъде предаден на германските власти, съдът разясни, че в тридневен срок той има право да се откаже от изразеното заявление. След изтичане на този срок Добричкият окръжен съд ще се произнесе по същество по делото за предаване на българския гражданин.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.