Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Осмо и девето място за каварненци на Държавното по плажен хандбал

Завърши Държавното първенство по плажен хандбал за мъже и жени в Каварна. След оспорвани двубои и много емоции, първи при мъжете е отборът на „Асти” от град Хасково, а на второ място се класира отборът на „Осъм” – Ловеч. Бронзовите отличия отидоха при хандбалистите от „Локомотив Варна”, съобщиха от общинската администрация в Каварна.

В надпреварата при жените първи стана „Етър 64” – Велико Търново. На второ място е отборът на Хасково, а третото място е за „Панагюрище”.

Каварненският тим „Каварна” се класира на осмо място в първенството, а вторият каварненски отбор „Калиакра”, след победата над „Раховец”, зае деветото място.

За отличната организация на първенството, награда получи треньорът на хандбален клуб „Калиакра“ – Красимир Гецов. Тя му бе връчена от Президента на федерацията по плажен хандбал. Наградата за най-етичен треньор бе присъдена на Красимир Калчев - треньор на каварненския тим „Калиакра“. Приза за най-добър вратар отиде при Страцимир Димов от „Каварна”, а титлата мистър плажен хандбал бе спечелена от каварненеца Ангел Георгиев .

За всички любители на този атрактивен и емоционален спорт първенството продължава с младежи и девойки, информират още от Община Каварна.

c