Каварна Спорт

Тим от Каварна стана трети на класик рали „Нептун” 2018

Завърши 21-вото класик рали „Нептун” 2018, трети кръг от националният ретро рали шампионат с коефициент 3. Победата спечелиха Калин и Антоанета Дедикови с VW Голф. В генерално класиране тимът от Каварна Габриела Нанева  – Детелин Нанев, със Ситроен 2CV, се нареди на трето място с резултат 34 сек, съобщиха от clubs1.bg.

“Нептун” е първото ретро рали, организирано в България през 1996 г. във Варна. Организатор е „Нептун Мотор спорт”, СБА-Варна и Авто Мото Ретро Клуб – Варна.

От записаните за участие 16 екипажа , на старт застанаха 13 екипажа от Варна, Каварна, София и Перник. Най-старият автомобил беше Волво 144 на Деян Николов, произведен през 1970 г.

С № 1 ще стартираха шампионите от 2017 г. в националния ретро рали шампионат Габриела Нанева и Детелин Нанев със Ситроен 2CV от Каварна. Те отново изненадаха своите конкуренти, като се размениха – Габриела Нанева дебютира като пилот, а нейния баща беше навигатор!

В неделя, след като стартираха на Марина Диневи в 9:31 ч. екипажите за събуждане ”имаха” транзитна контрола, разположена точно на градската на врата на крепостната стена на стария Несебър. След това стартираха в етапа за точна езда Дюлинския проход, където най-добър резултат постигна семейство Дедикови – две секунди отклонение от идеалното време, следвани на секунда от Габриела Нанева и Детелин Нанев и Николай Василев и Мая Василева. Последният етап за точна езда, отново беше с две точки на засичане. На първото засичане най-добро време – две секунди, отклонение от идеалното време, постигнаха няколко екипажа: Дедикови, Ковачев/Колев и Николов/Лалова. На второто засичане, нули реализираха екипажите на Ковачев/Колев и Лефтеров/Мичев. Така победата грабнаха Калин и Антоанета Дедикови, за които това е второ спечелено рали през тази година и продължават да водят в класик шампионата.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.