Водещи новини Общество

Добри хора помагат на самотна бременна от Добрич да посрещне рожбата си

26-годишната самотна бъдеща майка от Добрич, която е израснала по институции, вече може да посрещне раждането на дъщеричката си, след като хора с добри сърца набавиха всичко необходимо за новороденото.

Нина е от ромски произход. Отраснала е по институции. Отритната от всички роднини, от години никой не се интересувал от нея. Преди десет години напуснала дома за деца, лишени от родителски грижи, “Дъга”. Когато забременяла, неин вуйчо я подслонил в общинското жилище, в което живее. Но не може да й помага, дори сметките си трудно плаща.

Младата жена имала само лична карта и торбичка с лични вещи, без никакви средства, с които да се подготви за раждането на бебето.

Затова Росица Добрева от Общностния център в Добрич организирала кампанията за помощ на бъдещата майка.

За кратко време на апела се отзовали много майки от Добрич. Има дарители и от други части на страната. Така количката за бебето идва от Разлог. Радосвета разбрала за инициативата от фейсбук и изпратила количката по куриер.

Осигурени са още кошара, кенгуру, детска козметика, памперси, шишета за мляко и вода, биберони, дрешки.

Осигурено е всичко необходимо за майката и за бебето. Готова е и чанта на Памперс, с която бъдещата майка ще постъпи в болницата за раждането, разказа за Про Нюз Добрич Росица Добрева. Има готовност и за изписването – както за майката, така и за бебето.

Бременността се наблюдава от д-р Владимиров, който е лекар към Общностния център. Нина се консултира и с акушерка.

Добрева е съдействала на бъдещата майка да кандидатства за еднократна помощ при раждане пред социалните служби.

Нина очаква момиченце, а терминът й е 14 юли.

Първото, което екипът на Общностния център трябвало да постигне при работата с бъдещата майка, било да й помогне в решението да запази детето си. Подкрепата, която младата жена получава, й дава сигурност, че няма да е сама в посрещането на бебето.

Сега Нина е категорична, че не иска да остави детето си да расте в институция, каквато е била нейната съдба. Държи да отгледа момиченцето си и да го дарява с любов и грижа.

Нина е изключително благодарна за помощта и подкрепата. Споделя, че толкова внимание никога не е получава, сподели пред Про Нюз Добрич Росица Добрева.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.