Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Хванаха избягалия затворник от Добрич

Избягалият затворник Борис Иванов е бил открит и арестуван в района на гарата в Летница, съобщи bTV. Полицаите го намерили в слънчогледова нива.
Иванов се е опитал да вземе възрастна жена за заложник, но след намесата на отряда на баретите жената е била освободена, а затворникът задържан, посочва dnes.bg. Около 70 жандармеристи проведоха тази сутрин спецакция по издирването на затворника около село Александрово, където жена подаде сигнал, че е видяла избягалия Борис Иванов. Сигнал от жена от ловешкото село Александрово, че е видяла пред дома си затворника беглец Борис Иванов, вдигна на крак полиция и жандармерия в ранните часове на днешния ден, пише "24 часа". 68-годишната жена твърди, че станала от сън към 1.30 часа и видяла през прозореца, че на улицата стои "мъжа от телевизора". Събудила и внука си, който също разпознал издирвания затворник. После позвънили на дъщеря й, която пък алармирала полицията.
Около 70 жандармеристи, отряд за борба с тероризма и полицаи в разгърната редица обходиха от край до край слънчогледова нива близо до селото, за която се предполагаше, че се е шмугнал Борис. След часове на напрегнато търсене от беглеца не бе открита и следа и акцията приключи около 11 часа. През третия ден на издирването му по-късно бе основно огледано цялото Александрово, дома и прилежащите постройки на възрастната жена. Засилено полицейско присъствие имаше на територията на цялата Ловешка област. По основните пътни артерии патрули на служители на реда спираха всички автомобили за проверка. Претърсвани бяха багажниците на колите. Изключение не бе направено дори за автомобил на областната управа, който бе щателно огледан.
Рецидивистът изчезна преди три дни от външен обект, на който трябваше да работи. Той излежава 13-годишна присъда за блудство в Ловешкия затвор, като това не е първото му бягство. Беше назначена проверка как е било взето решението да бъде преместен в общежитие, а след това - и пуснат да работи.
„Пустинни котки” през цялата нощ претърсваха труднодостъпни места около селата Йоглав и Александрово - на между 15 и 25 км от мястото на залавяне. Район в периметър от 10 км остана отцепен. Полицейските постове бяха разположени през няколко метра. Рано тази сутрин в Ловеч пристигна още подкрепление – около 150 души жандармерия от Плевен и София. На входовете на област Добрич също имаше екипи на полиция и Жандармерия, които проверяваха автомобилите.
c