Водещи новини Крими

За втори път Борис бягал от затвора, първия път го открили в Добричко село

Избягалият изнасилвач Борис Иванов преди около две години също избягал от затвора. Открили го в село в община Добричка, в дома на друг затворник, съобщиха източници на Про Нюз Добрич.

Проверка на Про Нюз Добрич обаче установи, че мъжът, в чийто дом тогава Борис е бил заловен, сега не е в България.

Мъжът се казва Иван, двамата били приятели от затвора. В момента обаче той е в Германия, обясниха съседи.

Полицията е вдигната на крак и работи по горещи следи за залавянето на беглеца.

По информация на МВР Борис Иванов вчера се е отклонил от изтърпяване на наказанието от затвора в Ловеч. Мъжът е на 48-години, той е среден на ръст, с кафяви очи и къса, черна коса. Борис Иванов е с нормално телосложение,  продълговато, леко мургаво лице, правилен нос, високо чело. На врата си има тус – червена целувка.

От полицията призовават хората, които имат допълнителна информация за издирвания, или го забележат,  да сигнализират на тел. 112 или във всяко поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.

Междувременно стана ясно, че Борис Иванов е имал съучастник. Това става ясно от запис на охранителна камера, с който bTV разполага.

Според първоначалната информация след около 2 часа работа той тръгнал да бяга, като останалите затворници на обекта опитали да го спрат. Кадрите обаче показват, че малко след това Иванов и неустановен още мъж пресичат жп линията на 50 метра от работното място.

Двамата се движат към главния път Ловеч – Троян, където вероятно ги е чакал автомобил. Предполага се, че именно на него той махва.

Издирването е започнало с пълна сила няколко часа след изчезването на Иванов. В него от днес участва и хеликоптер. Полицията работи по установяване на самоличността на втория беглец.

Полицаите претърсват територията на две области – Ловеч и Добрич, тъй като затворникът е родом от намиращото се там село Полковник Иваново. Проверяват се всички коли в района. Екипи на полицията има и на входовете и изходите на двата града.

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че за него е недопустима практиката затворници да работят на външни обекти по начина, по който това се прави в момента. Правосъдният министър Цецка Цачева призна, че вероятно държавата трябва да има по-голяма роля при охраната на лишените от свобода.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *