Общество

В Добрич започна подписка в подкрепа на майките на деца с увреждания

Подписка в подкрепа на майките на деца с увреждания, които с палатков лагер заявиха „Системата ни/ги убива”, стартира в Добрич.

Много хора искат да си оставят името и подписа в знак, че ни подкрепят, сподели пред Про Нюз Добрич организаторът на протеста в Добрич Стела Илиева.

Майките споделят, че получават подкрепа от жителите на Добрич, които също се включват в протеста, като престояват по няколко часа в палатката, която е пред сградата на Общината.

Граждани и бизнес помагат на участниците в палатковия протест, като осигуряват различни храни и напитки. Жена от Добрич всеки ден им носи кисело мляко. Близка пицария пък осигурява пица за майките.

Припомняме, че родителите на деца с увреждания в Добрич започнаха безсрочен протест с разпъната палатка пред сградата на Общината, за да заявят своята обществена позиция в защита на децата, засегнати от липсата на адекватна национална политика, решаваща поне частично натрупаните с времето проблеми. Родителите от град Добрич категорично застанаха зад исканията на организираните в София и останалите градове на страната, протести.

Майките настояват да се регламентира в Закона за личната помощ определяне на индивидуалните потребности на всеки човек с увреждания.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.