Развлечение

Концертът на Весна в Добрич е от 21 часа тази вечер

Концертът на Весна Змиянац в рамките на Фестивала на балканската култура и кулинария „Добрич Мези” ще започне от 21 часа тази вечер. Това съобщиха за Про Нюз Добрич организаторите в отговор на многобройни запитвания от наши читатели.

Стана ясно, че от 20 часа на сцената на “Добрич Мези” ще излезе гръцкият изпълнител  Андреас Ефтимиу.

През следващите дни концерти в рамките на фестивала ще имат Аристос Константину,  Годжи и Криско.

Фестивалът, който започна днес, ще продължи до неделя, включително, от 10 до 22 часа.

Организатор е фондация „Георги Енчев”, със съдействието на община Добрич.

През четирите дни на инициативата са организирани зона за семейства, мини лунапарк, детски атракциони, турнири по футбол, баскетбол, табла и белот. Провеждат се улични уроци по български фолклор, а за по-възрастните – и множество спортни състезания в комбинация с типичните за фестивала кулинарни изложители от балканските държави.

Тази година събитието поставя като акцент в програмата и цялостната визия патриотизмът и любовта към българската история и култура. За първи път на фестивала ще има мобилно читалище и музей за българска история с автентични оръжия, носии, исторически документи и други артефакти. Посетителите ще могат да се пренесат назад във времето, като си направят снимка на специален фотокорнер с хайдушки дрехи или традиционни носии от различни български региони.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.