Водещи новини Крими

Избягалият от затвора изнасилвач Борислав последно живеел в кв. „Балик“ в Добрич

48-годишният Борислав Ангелов Иванов, който избяга днес около 10,30 часа от затвора в Ловеч, е с богато криминално минало, научи Про Нюз Добрич от запознати със случая.

Роден е през 1970 г. в с. Смолница.

За първи път влязъл в затвора на 16-годишна възраст – през 1986 г.

Годините след това прекарал основно по затворите, а в краткото време навън извършвал престъпления. Предпоследната му присъда е от Окръжния съд в Добрич. Тогава е осъден на десет години затвор за  кражби, извършени в условията на опасен рецидив.

Последната му присъда е наложена от Окръжния съд във Варна и е потвърдена от Апелативния съд. Той е осъден за изнасилване при условията на опасен рецидив и грабеж. Тогава Борислав е осъден на 13 години затвор. Именно тази присъда е излежавал добруджанецът в затвора в Ловеч, откъдето е избягал.

В затвора е от 2011 година и след като са изтекли седем години от началото на наказанието му, е бил променен режимът му и е бил преместен в затворническото общежитие, където от началото на месеца до днес той е бил на работа, заедно с още четирима затворници във фирма в покрайнините на Ловеч, която е без външна охрана.

Преди да влезе в затвора за последен път Борислав живеел в квартал “Балик” в Добрич.

Беглецът е обявен за общодържавно издирване с висока степен на обществена опасност.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.