Водещи новини - дясно Тервел

С 3,25 млн. лева ще ремонтират водопроводи в три села на община Тервел

Кметът на Община Тервел Живко Георгиев подписа в Държавен фонд „Земеделие” в София договор за рехабилитация на част от вътрешната водопроводна мрежа в селата Зърнево, Нова Камена и Безмер. Договорът е на стойност 3,250 млн. лв и се финансира по мярка 7.2. на Програма за развитие на селските райони,  съобщи заместник-кметът Дияна Илиева.

Проектът предвижда рехабилитация на общо 4786 метра водопровод в с.Зърнево.След подмяната на подземната инфраструктура, отново със средства по проекта ще бъдат асфалтирани 19 188 кв.м. настилка на уличната мрежа.Две са улиците в с. Зърнево, които ще имат обновена инфраструктура – „Втора“ и „Трета“.

В с.Нова Камена интервенцията касае подмяна на 1516,26 метра водопровод по улици „Втора“ и „Шеста“. След подмяната на водопровода ще бъдат асфалтирани и улиците , чиято площ е 9055 кв.м.

В с. Безмер ще бъде подменен водопроводът на улица „Трета“.Той има дължина 1075,5 м. Ще бъде асфалтирана улицата на подменения водопровод – 5860 кв.м.

Задачата на Община Тервел е да обяви, проведе и съгласува с ДФЗ обществените поръчки за строителство и строителен надзор. Строителството на обектите следва да се реализира през 2019 г.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.