Водещи новини - дясно Крими

Предаваме на Франция жена от Добрич, участвала в канал за трафик на проститутки

Окръжен съд в Добрич допусна предаване  на българска гражданка на френските съдебни власти в изпълнение на издадена срещу нея Европейска заповед за арест, съобщиха от пресцентъра на съда.

Искането за предаване на 28-годишната К.С., е издадено на 24 май т.г. от прокурор при Областен съд – град Бобини, Франция с цел провеждане на наказателно преследване срещу нея за 3 престъпления, квалифицирани като съучастие в трафик на хора, утежнено сводничество и участие в престъпна асоциация. Посочено е, че деянията са извършени от 2015г. до 23 януари 2018г., в Париж, Кретей, в регион Ил дьо Франс. Максималният размер на наказанието, което френските закони предвиждат за такива престъпления е 10 години „лишаване от свобода“.

Пред Окръжен съд – Добрич жената даде съгласие доброволно да бъде предадена на френските съдебни власти за провеждане на наказателно производство срещу нея. Тя декларира, че не се отказва от принципа на особеността, което означава, че френските власти могат да я преследват само за престъпленията, посочени в Европейската заповед за арест, но не и за друго деяние. От Франция е получено уверение, с което се гарантира, че след приключване на наказателното производство срещу българската гражданка, ако бъде призната за виновна и осъдена, при нейно желание тя ще бъде върната в България за изтърпяване на евентуално наложено й наказание лишаване от свобода.

Съдебният състав разпореди жената да бъде приведена в затвора в Сливен до фактическото й предаване на френските власти.

Постановеното от Окръжния съд решение е окончателно и не подлежи на обжалване.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.