Общество

Известни имена подкрепят желанието на читалище „Добрич 2017” да получи сградата на СУ „Д. Габе”

Писма за подкрепа на Народно читалище “Добрич – 2017” в желанието му да получи безвъзмездно право на ползване на сградата на бившето училище “СОУ Д. Габе” са изпратили известни имена в сферата на културата у нас, членове на обществения съвет на читалището.

Към кмета Йордан Йорданов и председателя на Общинския съвет Иво Пенчев са се обърнали Даниела Кузмнова – музиковед, радио- и телевизионен журналист, проф. д-р Стефка Оникян, както и телевизионният и радио журналист Ники Кънчев.

Председателят на читалището Николай Нейчев информира, че до предстоящото заседание на Общинския съвет настоятелството ще публикува писма за подкрепа.

„В тия трудни времена, едно затворено училище отново да се съживи и изпълни със съдържание е една достойна за уважение постъпка. Помагайки на читалището, Вие помагате на нашите деца, помагате на град Добрич! Нека докажем, че традицията на Българските Читалища е жива!  Талантливите деца и млади хора ще имат свой нов дом!

През годините съм работил в град Добрич. Познавам добре Ники Нейчев и съм убеден, че с неизчерпаемата си енергия ще обогати културния живот на Добрич”, пише Ники Кънчев. Той декларира желание да помага на новото читалище за доброто на град Добрич. „Добрич има големи традиции в артистичните професии – пеене, водене, художествени занаяти, моля нека не ги прекъсваме тези традиции!!!”, посочва водещият.

Проф. Стефка Оникян призовава: „Нека помогнем на малкото хора, които могат да  превърнат едно затворено българско училище, а именно бившето СОУ,,Дора Габе“ – Добрич, в ново културно образователно средище!

Инициативата на НЧ „Добрич-2017“ е много перспективна за град с традиции като Добрич, в областта на културата! С надежда в бъдещето трябва да продължим с концерти и представления в залата, спортни състезания в салона.

Останаха много малко читалища, които както знаем са съхраненили Българщината през вековете.

Нека подкрепим начинанието на НЧ „Добрич-2017“ и оставим следа след себе си на идните поколения.”

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.