Водещи новини - дясно Култура

Днес в театъра в Добрич е поклонението пред актьора Радомир Андонов

Днес  от 10 до 12 часа във фоайето на Голяма сцена на ДТ „Йордан Йовков” в Добрич ще се състои поклонението пред тленните останки на актьора Радомир Андонов, който почина на 17 юни.

Колегите му от театъра отправиха покана добричката културна общественост да се поклони пред паметта на актьора.

Радомир Андонов е играл над 200 роли в дългогодишната си кариера. Той умееше да прониква до най-големите дълбини на човешката душа, затова те бяха вълнуващи и истински, се казва в скръбната вест, която колегите му разпространиха.

Незабравими остават превъплъщенията му в образите на Нягол в „Албена” от Йордан Йовков, Яго в „Отело” от Уйлям Шекспир, Златил в „Боряна” от Йордан Йовков, Дядо Трифон в „Районна болница” от Христо Бойчев, Пазача в „Последната нощ на Сократ” от Стефан Цанев, Матей Маргалака в „Гераците” от Елин Пелин.

Радомир Андонов е носител на множество награди от театрални прегледи и носител на орден „Кирил и Методий” II степен, награда „Константин Кисимов” за ролята на Матей Маргалака от „Гераците” на Елин Пелин.

„Ще запомним Радомир Андонов като изключително талантлив актьор и безкомпромисен в изкуството си творец. Аплодисменти! И поклон, приятелю!”, казват колегите му от Драматичен театър „Йордан Йовков” – Добрич

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.