Добричка Общество Регионални - начална

Медена къща „Михови” отваря врати на Еньовден

Ден на отворени врати обявява на 24 юни – Еньовден, Медена къща „Михови” в с. Прилеп.

За четвърта поредна година фамилията пчелари Михови отварят вратите си за всички, които искат се порадват на природата, на традициите, на билките и на пчелите и техните невероятни продукти.
Те отново ще посрещнат гостите заедно с група за автентичен фолклор от село Котленци, които ще изпеят Еньовски песни и ще пресъздадат Еньовските обичаи.

Посетителите ще могат да наблюдават процеса на вадене на мед, а домакините ще разкажатза пчелите и ще се почерпят с медени изкушения.

Медена къща „Михови” е разположена в китното Добруджанско селце Прилеп . Всеки гост може да се наслади на невероятният вкус на ръчно приготвени медено-таханови бонбони, медено блокче, медена ракия, както и високоенергиен коктейл от мед, прашец и прясно изцеден цитрусов сок. Ще се запознаят с интересни факти за пчеларството от древността до наши дни. Лично Недялка Михова разказва на посетителите за пчелите и техните неповторими правила, ред и организация, които са със стойността на библейски постулати. Могат да се видят различни пчелни жилища – каменна пещера, дънери и хралупи, глинен кошер, използван в Египет и Израел и плетен кошер, типичен за нашите земи. Има и функциониращ пчелин с атрактивни пчелни жилища с различна форма. Демонстрационният кошер със стъклени стени показва вътрекошерният живот на пчелите. Може да се види как пчелите работнички внасят прашец и нектар, вентилират и градят восъчни основи.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.