Култура Тервел

Общинска програма “Наше лято” отново ще ангажира децата в Тервел през ваканцията

За 15-та година в Тервел се организира Общинската ваканционна програма ”Наше лято”, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева. Тя ще бъде открита на 28 юни от 10.00 часа  на стадиона.

Организаторите на програмата – Община Тервел и Център за подкрепа за личностно развитие „Малкият принц“, както и всички съмишленици – НЧ “Димитър Дончев – Доктора“, СУ ”Йордан Йовков”,  ПГТО „Дочо Михайлов“, детски градини в гр. Тервел, РПУ и РС „ПБЗН” – предлагат традиционни и нови форми за забавления за тазгодишното издание на програмата.

Организаторите са подготвили много и забавни инициативи. За деня на динята ще се проведе Динен фестивал, ще бъдат изработени плашила.

Участниците в „Наше лято” ще играят баскетбол и футбол на малки вратички. През юли децата ще имат възможност да бъдат приложници, като ползват  материали от морето.

През август те ще се потопят във вълшебния свят на цирковите артисти, ще се учат да жонглират и да правят фокуси.

Любителите на историята ще посетят Регионалният исторически музей /РИМ/ – Добрич, където по адаптиран за тях начин ще научат за добруджанските герои от Първата световна война.

Продължават атрактивните занятия „Кулинарна ваканция”, „Куклена забава”, „Клуб за народни танци“, аеробика – зумба, тенис на маса, лятна школа по керамика, клуба по шахмат, забавна лаборатория. На финала ще бъдат организирани състезания между участниците.

Продължават утвърдените вече форми, сред които рисунка на асфалт, „Един ден библиотекар”, състезания с велосипеди, ролери и тротинетки, „Пожарникар за един ден”, Ден на талантите с караоке купон, организиран съвместно мероприятие с РПУ, Отворени врати – съвместно с МКБПП и Състезание „Бързи, смели, сръчни”, с което ще се открие тазгодишната Общинска ваканционна програма „Наше лято”.

За най-активните участници ще се организира традиционният  Весел детски карнавал.

Лятната програма ще завърши с екскурзия до СОК  Камчия.

През август ще се организират и занимания в басейна на детска градина „Здравец“.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.