Водещи новини - дясно Култура Тервел

Танци от цяла България представи на годишния си концерт ансамбъл „Калинка Вълчева” в Тервел

Годишен концерт представи на сцената в Тервел детски фолклорен ансамбъл „Калинка Вълчева” с ръководител Нели Динкова, съобщиха от културния институт. На 7 юни концертът зарадва жителите и гостите на добруджанския град. На следващия ден българският фолклор омагьоса родители и близки на танцьорите.

Началото на концерта бе поставено с мотив от най-нови танц на ансамбъла, който е от северняшката картина от спектакъла „Осмото чудо” на ансамбъл „Българе”, съобщиха от фолклорната формация.

Последваха Шопска ръченици в изпълнение на Яница и Християн, Никола Николаев –  гайда, танците „Гатанки” и „Пролетни игри” бяха изпълнени от Първа школа. На сцената бяха представени и танците „Български ритми” и „Добруджански мотиви”. Оркестърът на народно читалище „Д. Дончев – Доктора – 1893” изпълни Сборенка и Тервелска опас.

Аранжиментите на Сборенката са на Живко Желев. През април тя бе записана в звукозаписно студио. Изявиха се още Митко, Боби, Мартин от Школата по гайда, както и Силвестър, който показа виртуозни умения на тъпан.

Най-малките танцьори имаха две изпълнения – на Добруджански танц и Ръченица. Концертен състав изпълни Шуменски танц.

Концертът завърши с Тракийска картина от спектакъла „Това е България” на ансамбъл „Българе”.

На годишния си концерт детски фолклорен ансамбъл „Калинка Вълчева” изплати осем абитуриента- Веселена Халачева, Николета Костадинова, Мирослава Добрева, Ивайло Тодоров, Владимир Денев, Димитър Златков, Искрен Красимиров, Стоян Лалов.

През август предстои гостуване на абитуриентите с концертния състав на детски фолклорен ансамбъл „Калинка Вълчева” в Чехия.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.