Водещи новини - дясно Култура

Внукът на Христо Господинов сред победителите в конкурса на името на художника

Шестгодишният Христо е категоричен победител в най-малката възрастова група в конкурса на името на своя дядо – художника и ротарианец Христо Господинов.

Той спечели напълно заслужено първо място сред младите творци на възраст от 4 до 7 години. Творбата му прави много голямо впечатление, сподели Надежда Пампорова – секретар на Ротари клуб. Малкият Христо е гордост не само за семейството, но и за детска градина „Пчеличка”. Отсега е категоричен, че ще става архитект.

Много силно участие с много интересни творби, отчитат организаторите на конкурса от Ротари клуб –Добрич. Надежда Пампорова припомни, че конкурсът за връчване на годишните награди за млади художници на името на Христо Господинов се провежда за четвърти път с известно прекъсване.

Право на участие имаха всички млади творци от 4 до 19 години, живеещи в гр. Добрич. Възрастовите групи са от 4 до 7 години, от 8 до 11 години, от 12 до 14 години и от 15 до 19 години.

Участвали са 154 рисунки – с темперни бои, акварел, графика, флумастери. Могат да ес видят натюрморти, портрети, пейзажи.

„Не може да не се забележи професионализма на учениците от СУ „Св. Кл. Охридски”. Обучението там дава резултат. Ние, разбира се, много се радваме и на рисунките на най-малките деца, които носят детското в себе си, но са и много чаровни”, сподели Надежда Пампорова.

Произведенията бяха оценявани от тричленно жури – Евелина Ханджиева, директор на  Художествена галерия – Добрич и художниците Милена Ал Джабари и Недко Недков.

То присъди 4 първи, осем втори и 12 трети места, тъй като имаше много добри творби.

Присъства и Велина Христова дъщерята на Христо Господинов, която дари децата значки с автопортрет на баща й.

Целта на конкурса е да се отдаде заслуженото уважение на изявения добрички творец, както и да се насърчава развитието на млади художници от град Добрич и да се създадат условия за тяхната творческа изява.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.