Образование

С посещение на Двора на Кирилицата приключи проект за ученици от Добрич

С еднодневната екскурзия в Двора на Кирилицата в град Плиска приключи работата по проект „Заедно, учим, творим и играем“ за настоящата учебна година, съобщиха от Община Добрич.

Тя е партньор по проекта на ОУ „Христо Смирненски“, Обединено училище „Йордан Йовков“ и детска градина № 32 „ Зорница“.  За малчуганите от забавачницата бе организирана еднодневна екскурзия до Делфинариума във Варна.

В края на учебната година бе организирано тематично лятно училище в рамките на една седмица. В него бяха включени ученици, които допълнително изучават книжовен български език и са се изявили най-добре през учебната година.

Децата бяха изведени от училищната среда в различна и непозната, в която те получиха нови знания под формата на игри и състезания, съобщиха от общинската админитрация. Те показаха наученото и изявиха своите способности и качества. С много веселие и игри преминаха посещенията на учениците в Центъра за защита на природата и животните, в Градския парк „Свети Георги“, в Музея по нова и най-нова история, където е експозицията „Природата на Добруджа“, в Етнографската къща.

Отборите от двете училища се състезаваха и показаха какво са научили по български език през учебната година.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.