Водещи новини - дясно Общество

Министър Петков остава, майките в Добрич не прибират протестната палатка

Бисер Петков остава министър на труда и социалната политика, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Оттам цитират изявление на премиера Бойко Борисов пред журналисти в Измир, в което той заявява: “Винаги сме работили прекрасно със семействата на деца с увреждания и заради исканията им оставям Бисер Петков като министър на труда и социалната политика”.

Премиерът е подчертал, че социалният министър, който подаде оставка вчера, се справя добре, но е факт, че заради проблеми в социалната сфера един след друг се появяват палаткови лагери с протестиращи. “Не мога да гледам това, при положение, че за социална политика през 2018 г. са дадени много повече пари, отколкото в бюджета за 2016 или 2017 г.”, коментира Борисов. Премиерът припомни, че с над 80 млн. лв. повече са средствата, заделени за социални дейности през настоящата година. “Щом протестиращите могат да работят с него – да работят. Сега, ако сложим нов министър, ще има конфликт. Всички сме добронамерени и целта е въпросът да бъде решен”, категоричен бе премиерът.

Бойко Борисов заяви още, че очаква съвместни конкретни предложения за решение на проблемите от страна на Бисер Петков и протестиращите.

Палатковите протести на родителите на деца с увреждания в страната, включително и в Добрич, продължават до приемането на промените в Закона за личната помощ, съобщи за Про Нюз Добрич Стела Илиева – организатор на протеста в Добрич.

В 14 часа предложените промени ще бъдат представени пред Министерски съвет.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *