Водещи новини Култура Тервел

Мажоретките от Тервел впечатлиха Световната федерация и завоюваха куп медали

С множество награди се завърнаха мажоретките от Тервел от фестивала за мажоретни състави „Слънчева Бесапара“ и Европа Гран При по линия на Световната федерация по мажоретен спорт. Момичетата от Мажоретен състав „Каприз” участваха в категориите помпон, батон и микс във всички възрастови групи. Представители от Чехия и България мериха сили от 9 часа сутринта до 17 часа след обед на 8 и 9 юни, съобщиха за Про Нюз Добрич от Община Тервел.

В първия ден от състезанието, международното жури оценяваше нашите момичета в категориите: композиция на сцена с батон и марш-парад 100 метра – помпон и батон.  Това и бе дебютното участие на момичетата с батон на състезание, където те получиха бронзово отличие. А в категория помпон, в която нашите представителки вече имат опит, заслужено бяха наградени със златни медали.

Малки,големи и още по-големи -балерините от Каприз Тервел

В соло помпон джуниор Ивета Йорданова зае 2  място , а Ивона Няголова 3 място. След тях останаха и чешки представителки, които се славят с добра техника и хореография. Дуетът на нашите момичета се класира на 2 място. А мини групата бе удостоена заслужено с 1 място.
Николета Ненова и Инна Иванова в соло батон заеха 7 и 8 място. Дуетът на Инна Иванова и Анна-Мария Колева се класира 6-ти. Мини групата Екатерина Колева, Николета Ненова, Инна Иванова и Анна-Мария Колева станаха първи в категориите батон и микс. В соло помпон сеньор, журито отреди на Екатерина 4-то място.

Осемгодишната кадетка Женимира Йорданова направи соловия си дебют с помпони и зае 7 място. Заедно с нейните съотборнички в категория мини група се наредиха на 2 място. Мини групата с танца „Огън и вода“ също зае 2 място.

Екатерина – най-чаровната мажоретка

Мажоретен състав „Каприз“ получи специална награда за цялостно представяне от журито на фестивала „Слънчева Бесапара“ и награди с медали ръководителката Живка Ненова и треньорките Виктория Тошкова и Габриелва Росенова, които са неотлъчно до нея и отбора. Световната федерация също бе впечатлена от тервелските момичета и званието „Най-проспериращ отбор“ бе присъден именно на „Каприз“. Красотата и очарованието винаги са присъствали в състава и поредното отличие за Екатерина Колева не закъсня – Най-чаровна мажоретка на фестивала. 

Община Тервел отново доказа своята морална и финансова подкрепа за децата на Тервел, за което ръководители, треньори, родители и деца сърдечно благодарят. Важно е децата да спортуват. Важно е, защото спортът учи на самодисциплина, себеутвърждаване, целеустременост, екипност и борбеност.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.