Спорт

С 12 медала плувците на Веселин Нейков се завръщат от Румъния

С два златни, осем сребърни и два бронзови медала се завръщат плувците на Веселин Нейков от силния отворен турнир по плуване в Букурещ, Румъния, съобщи треньорът им.

В състезанието са участвали 550деца. Сред тях са шестима от плувците са от СКПС „Добруджа”, които представяха Добрич и България там. Те са Преслава Йорданова, Елеонора Ламбова, Мая Василева, Лъчезара Апостолова, Витомир Новачев и Радо Нейков.

“При 11-годишните момчетата Витомир Новачев завоюва първо и второ място на 50 и 100 гръб. Радо Нейков е с три сребърни медала в дисциплините 50 м бътерфлай и на 50 и 100 м кроул. Шампионка със златен медал стана Лъчезара Апостолова при момичетата на 50 м бътерфлай. Мая Василева се окичи с два сребърни медала на 50 и 100 м гръб. Преслава Йорданова също достигна до два сребърни медала на 50 м бруст,  а Елеонора Ламбова е с бронзов медал на 100 м кроул. В щафетите при момичетата сме с първо място в миксовата и на трето мяст в кроуловата дисциплини. Изключително съм доволен от представянето на децата, за което им благодаря. Следващото изпитание е държавният шампионат през месец юли”, сподели треньора на добричките плувци Веселин Нейков.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.