Водещи новини - дясно Общество

И след оставката на социалния министър, палатковият протест в Добрич продължава

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. В разговор с премиера, министър Петков заяви, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Пред Про Нюз Добрич родителите на деца с увреждания от Добрич обявиха, че протестът им продължава, както и в цялата страна.

Стела Илиева – родител на дете с увреждания и инициатор на протеста в Добрич, недоумява за случилотпо се. Обясни, че днес министърът е изпратил експерти, които да коментират с протестиращите в София, исканите промени в Закона за личната помощ. Постигнали са съгласие. И два часа след като министър Бисер Петков е уверил, че законът ще бъде внесен в Народното събрание, той подава оставка.

Сега протестиращите отново нямат яснота дали ще се случат исканите от тях промени в закона и кога.

Затова протестът ни продължава, заяви Стела Илиева.

Припомняме, че миналата седмица родители на деца с увреждания от Добрич обявиха безсрочен протест с разпъната палатка пред сградата на Община Добрич. С това те категорично застанаха зад исканията на организираните в София и останалите градове на страната, протести.

Майките настояват да се регламентира в Закона за личната помощ определяне на индивидуалните потребности на всеки човек с увреждания. Протестиращите искат държавата да приеме нова концепция за интеграция на хората с увреждания и да бъде въведен електронен регистър на всички с тежки диагнози.

Родителите приканват и гражданите в Добрич да подкрепят протеста им като поседят за час-два в палатката пред общината.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.