Водещи новини Добрич Общество

40 работилници отваря в Добрич детски панаир

Над 40 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в Добрич днес и утре. Събитието ще се проведе на площад “Свобода” с вход свободен и се реализира от фондация “Изиарт”, благодарение на подкрепата на Община Добрич.

Работилниците ще се провеждат между 10.00 ч. и 18.00 ч. на площад „Свобода”, както и в Регионалния исторически музей и Художествената галерия.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство и др. Музикалното ателие тази година ще е посветено на цигулката и всеки посетител ще разбере как се свири на цигулка и да опита сам. В рамките на събитието ще бъде изграден кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което ще се пише с глаголица, ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони и колажи на средновековни костюми. За любителите на Изтока ще бъде направено ателие за рисуване с къна. Ателие по роботика ще забавлява децата, които обичат науката, а за най-любопитните ще бъде изложен и хармонограф – устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Детският панаир е организиран от фондация „Изиарт”, която се ръководи от Станка Желева – дъщеря на президента Желю Желев.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.