Култура

Изложбата “Небе, Море и Брегове” в Балчик

Заключителната изложба “Небе, Море и Брегове” от проведеното през април 17-о издание на пленера “Художници, Балчик, Любов” в Културен център “Двореца” беше подредена и официално открита в Художествената галерия на Балчик.

“За 17-и път, традиционно вече през пролетта, в Белия град пристига една малка група художници, за да твори. Тазгодишните автори са Антон Антонов, Ангел Гаджев, Георги Андонов, Кирил Навущанов, Радослав Ненчев и Румяна Русинова. С такива колоритни участници, с изявен авторски почерк, се надяваме всеки път в различна светлина да показваме как едно и също място може да влияе върху творческите сетива и как това, което се създава на място, е възможно да бъде толкова различно и многолико. С художествения си труд разчитаме, че продължаваме да допринасяме за обновяване и увеличаване на картинния фонд в Балчишката градска галерия” – сподели по време на откриването Силви Басева – една от създателките на идеята за художествено-творческото начинание “Художници, Балчик, Любов”.

Пненерният форум “Художници, Балчик, Любов – Срещи на европейски морета” се осъществява, благодарение на продължаващата подкрепа от Община Балчик, Културен център “Двореца”, Регионален исторически музей – Балчик и съдействието на  Градската художествена галерия.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.