Спорт

1700 спортисти на работнически фест в Албена

Над 1700 спортисти от 14 страни пристигнаха в курорта Албена, за да стартират в 15-ото издание на Работническия спортен фестивал с международно участие. Организатори на спартакиадата са Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ с председател Десислава Ягодин и КНСБ. В рамките на фестивала са и срещите от световният шампионат по плажен волейбол на Meждународната конфедерация за работнически и аматьорски спорт (КСИТ).

Състезанията са от 7 до 9 юни (четвъртък до събота). Закриването на надпреварата е на 9 юни от 21 ч. в дискотека „Горски цар“ в курорта.

Във фестивала ще участват спортисти от Русия, Израел, Мексико, Украйна, Полша, Румъния, Македония, Литва, Португалия, Италия, Иран, Сърбия, Беларус и България.

Състезателната програма включва 19 спорта – мини футбол, плажен футбол, плажен волейбол, волейбол, маманет (пилотен спорт за България), боулинг, тенис, плажен тенис, тенис на маса, шахмат, бридж, баскетбол, дартс, плуване, теглене на въже, плажна борба, петанк, спортна табла и вдигане на пудовка.

Най-масов ще е турнирът по минифутбол, за който са заявени 46 отбора. За първи път у нас ще има състезания по маманет – игра с топка само за жени, чийто правила са своеобразен микс между правилата на волейбола и народната топка.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.