Каварна Общество

Съветниците в Каварна решават за отмяна на решението за забрана за строителството

Очаква се Общинският съвет в Каварна да отмени решението за удължаване на срока за строителство. Това става ясно от проекта за дневен ред на предстоящото заседание на местния парламент, което е насрочено за 12 юни от 14 часа.

В точка първа от дневния ред е включено преразглеждане на решение № 456 от заседанието, проведено на 16 май.

Според въпросното решение, Общинският съвет в Каварна въвежда забрана на строителните и монтажните работи във ваканционните селища, курортните комплекси и територии в общината от 15 юни до 1 октомври.

Със своя заповед областният управител върна решението с указание за неговата отмяна. Мотивът му е, че, според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, забранителният срок започва от 15 май като общинският съвет може да го промени, но това трябва да стане не по-късно от 1 март през текущата година и решението да се обяви на интернет страницата на общината. Отмененото решение е взето през май.
Областният управител посочва, че Законът за устройство на територията допуска през сезона да се извършват неотложни аварийни ремонтни дейности.

Според проекта за решение, предложен от председателя на Общинския съвет Красимир Кръстев, се предлага на сесията на 12 юни във връзка със заповедта на областния управител Общинският съвет да отмени решението си от 16 май.

Снимка: bTV

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.