Водещи новини Общество

„Майките в Добрич” зарадваха за 1 юни децата от институции

С поредна благотворителна инициатива членовете на фейсбук групата „Майките в Добрич” осигуриха подаръци по случай 1 юни – Деня на детето, за малчуганите от институции в града.
Кампанията бе осъществена по идея на една от майките в група. В продължение на няколко седмици  членове на „Майките в Добрич” събираха дарения в различни квартали на града. В инициативата са се включили 125 майки, както и баби, татковци, лели и т.н. Общата събрана сума е 1700 лв. Всички те са използвани, за да бъдат зарадвани прекрасните, усмихнати, слънчеви и чаровни деца, които се отглеждат в центровете за настаняване от семеен тип и Дома за медико-социални грижи за деца.

Инициаторите бяха събрали информация за броя на децата и тяхната възраст, както и на какви подаръци биха се зарадвали.
В резултат на кампанията на 1 юни всяко дете получи лични подаръци. Сред тях имаше обувки, джапанки, бански, дезодорант, душ гел, чорапки, а за най-малките е имало бельо, шапки и пижами. Някои от центровете получиха топки (футболни и волейболни), федербали, пособия за рисуване, занимателни игри, въжета за скачане, книжки с приказки. Имаше прекрасна торта, сокове, дребни сладки и соленки.

Подаръкът за Дома за медико-социални грижи за деца е маса с пясъчник, каквато екипът пожелал.

„Да се отнасяме към другите така, както бихме искали да се отнасят с нас, е правило, което върши чудеса. Всеки ден предлага изобилие от възможности да направим добро за друг – да бъдем внимателни, грижовни, да покажем разбиране или да окажем подкрепа. Ако мислим, както за себе си, така и за другите около нас, животът би бил по-лек”, споделиха организаторите на кампанията. „Благодарим и ще се радваме отново да даряваме щастие, заедно с Вас! Бъдете здрави и вярвайте в Доброто!”, споделиха инициаторите.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.