Балчик Водещи новини Политика Регионални - начална

Общински съветници в Балчик напуснаха сесия заради натиск и опит за сплашване

С нарочна декларация излязоха днес общинските съветници от ПП ГЕРБ в Балчик, съобщава на страницата си във Фейсбук ГЕРБ-Добрич.

В нея се казва: „Уважаеми колеги, през последните няколко дни върху съветниците от ПП ГЕРБ бе упражнен безпрецедентен натиск и опит за сплашване.
Ние, общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ категорично се противопоставяме на опитите да се държи в подчинение, послушание и зависимост, който и да е съветник в ОбС – Балчик, защото така се формира нездрава политическа среда, която убива демокрацията.
Настояваме за спазване на върховенството на закона и за почтеност в политиката, която да се ръководи единствено и само от интересите на гражданите на Община Балчик.
С оглед на всичко гореизложено и в знак а протест, ние, общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ, напускаме днешното заседание“.
Декларацията е подписана от петимата общински съветници Илиян Станоев, който е и председател на Общинския съвет и общински ръководител на ПП ГЕРБ в Балчик, Галин Началников, Мелих Хаджиев, Ася Христова и Стефка Анастасова.
След напускането на съветниците от ГЕРБ, декларацията е подкрепена от колегите им от ВМРО, които също напуснаха заседанието. Залата напусна и независимият общински съветник Даниела Пеловска.
Илиян Станоев съобщи, че още през следващата седмица ще бъде свикан Председателски съвет, на който да се определи дневният ред за следващо заседание на Общинския съвет, най-вероятно в средата на юни. На него ще бъдат разгледани докладните записки от несъстоялото се днес заседание, както и нови, които бъдат внесени по надлежния ред.
„С действията си днес не целим да пречим на работата на общинската администрация. Напротив, желанието ни е да се работи почтено в интерес на гражданите на Община Балчик, но няма да допуснем общинските съветници да работят под страх и натиск“, заяви Илиян Станоев.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.