Водещи новини - дясно Добрич Общество

Нов автомобил получи Домът за стари хора в Добрич

Домът за стари хора в Добрич вече разполага с нов функционален автомобил, осигурен от Община Добрич, съобщиха от общинската администрация.

Днес в присъствието на възрастните хора зам.-кметът д-р Емилия Баева връчи официално ключовете за автомобила на директора на социалното заведение Антоанета Пантелеева.

Колата е шестместна и ще може да се използва, освен за осигуряване н медицински грижи и услуги, и за пътувания на възрастните хора и на хор „Лира“, който има много участия и е носител на престижни награди от конкурси и национални прегледи.

Хор „Лира“ представи нов репертоар и незабравими български песни на известни композитори. По този начин възрастните хора за пореден път изразиха своята благодарност и признателност за грижите, които се полагат за тях.

Д-р Баева изрази ангажимента на Община Добрич за осигуряване на  качествени и добри условия за спокойни и сигурни старини на възрастните хора.

Домът за стари хора в Добрич е единствен на територията на общината. В специализираната институция се предоставят социални услуги, насочени към подкрепата на възрастните хора в осъществяването на ежедневните им дейности. Капацитетът му от 115 човека винаги е запълнен и има много желаещи за настаняване от цялата страна. От 2002 година домът се помещава в нова, пригодена за нуждите сграда, оборудвана и обзаведена така, че настанените там да се чувстват комфортно. Персоналът се състои от квалифицирани кадри, които упражняват своята професия с много ентусиазъм и грижа, познават техните болки и радостни мигове и ги преживяват заедно с тях.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.