Крими

Заболяване на подсъдим отложи дело срещу бивш областен управител на Добрич

Наказателното дело срещу бившия областен управител на Добрич Динчер Хаджиев, бившия шеф на дирекция в областна управа Пламен Ганев и Костадин Костадинов – бивш началник отдел в Службата по кадастър, бе отложено. Причината е неявяване на един от тримата подсъдими, съобщиха от пресцентъра на съда.

Костадин Костадинов не се яви в съдебната зала. Неговият адвокат обясни, че отсъствието се дължи на влошеното му здравословно състояние и представи медицински документи, според които той е лекуван в болнично заведение, след което му е предписано 30-дневно домашно лечение.

Съдебният състав установи, че в представената медицинска документация не е отбелязано, че заболяването на лицето не позволява явяването му пред органите на съдебната власт, каквото е задължителното изискване. Съдът прие, че подсъдимият става причина за отлагане на заседанието без да са налице уважителни причини за това и му наложи глоба от 200 лева. Със същата сума беше санкциониран и адвокат по делото, който също без уважителни причини не се яви в съдебната зала.

Отложени бяха насрочените за днес и утре 2 поредни заседания за изслушване на заключителните пледоарии на страните по делото.

Срещу тримата са повдигнати обвинения за престъпления по служба с цел облага. Обвинението твърди, че нарушенията са извършени при сделки с недвижими имоти, които са довели до неправомерно придобиване на имущество от държавата и от Специализираната болница за рехабилитация “Тузлата”ЕООД, от което са настъпили значителни имуществени вреди за държавата и за дружеството. Според обвинителния акт деянията са извършени от края на 2006г. до началото на 2008г. при условията на продължавано престъпление.

Наказателното производство ще продължи на 17 и 18 септември, от 9.30 часа, информират от съда.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.