Образование

Ученици и учители от СУ “Св. Кл. Охридски” посетиха остров Ибиса

Ученици и учители от СУ “Св. Климент Охридски“ в Добрич посетиха остров Ибиса, Испания, съобщиха от учебното заведение.

Визитата бе част от работата по проект „Училищни радиовълни“ по програма “Еразъм+”. Тази мобилност беше петата, поредна и заключителна за международния екип.

Темата на поредната пета среща на участниците в проекта бе „Ready to record the final School Radio Waves programme”. В първия ден от официалната визита, екипът от Добрич е посетил училището домакин, Сан Аугусти/ IES Sant Agusti. След обиколката му всички участници от България, Полша, Унгария, Испания и Португалия, които у дома са били подготвили предварително презентации, са представили своето училище, град и държава и са разказали за себе си.

Проведена е среща с кмета на Община Сент Жозе и екипа му, на която са били представени природните забележителности на острова.

На втория ден от визитата участниците в проекта са били ангажирани с множество дейности по подготовката на крайния продукт за тази мобилност – професионално записано радиопредаване, с участието на ученици. Извън дейностите в училищното радио, са проведени два уъркшопа – един по английски и един по биология.  Третият ден от срещата е бил определен за забавления – разходка с лодка около залива Сен Антони и околните малки острови, както и разходка из Сан Аугусти, последвани от време за плаж.

Четвъртият ден е бил работен по проект School Radio Waves. Той е започнал с представяне на типични народни танци от Ибиса – Ball pages, след което продължил с осъществяването на главната задача при тази мобилност, а именно създаване на радиопредаване, което да отрази впечатленията от цялостната визита, репортажи от посетени забележителности и забавления, анекдоти и песни от всяка страна. Част от радиопредаването е и запис на дискусия под формата на кръгла маса, на тема преимущества на училищните европейски проекти с участието на учители, родители, ученици и директор.

Работата, определена за последния пети ден, е била среща между учителите с цел преглед на извършените дейности по време на тази заключителна среща и резултатите от нея, както и оценка на свършената работа за целия проект.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.