Водещи новини Крими

Умишлен е пожарът, при който изгоряха коли на паркинг в Добрич (снимки)

Умишлен е пожарът, при който един автомобил изгоря напълно, а други два имат сериозни щети, както и оградата на съседен имот, съобщи за Про Нюз Добрич окръжният прокурор Пламен Николов.

По-раноднес от Областната дирекция на МВР съобщиха, че сигнал за горящи автомобили е получен тази сутрин, около 5,00 часа. Пожарът е бушувал на паркинг по ул. „Клисура”. Огънят е потушен от служители на РС Пожарна безопасност и защита на населението. Унищожил е лек автомобил „Форд” с добричка регистрация, обгоряла е предна лява част на лек автомобил „Тойота”, който е бил паркиран близо до горящия автомобил. Огънят се е пренесъл и върху дървена ограда на съседен имот.

Направени са допълнителни огледи, както и пожаротехническа експертиза, която евентуално да установи начина, по който е извършен пожарът, коментира Николов.

Собствениците на трите автомобила към момента не дават полезна информация, която да помогне за разкриване на евентуалния извършител на престъплението.

Николов заяви, че е изключена застрахователна измама, тъй като колата, която е напълно унищожена от огъня, не е имала застраховка. Още повече, че тя е най-стара от всички засегнати коли.

Собственикът й е работник на бензиностанция. Няма криминални прояви.

Благодарение на намесата на пожарникарите, щетите са ограничени, тъй като е имало опасност да избухне една от пламналите коли, която е била с газово устройство.

По случая е образувано досъдебно производство. Наблюдава се от Районната прокуратура.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.