Общество

Добрич ще е домакин на форум за енергийната ефективност

Българска асоциация за изолации в строителството /БАИС/, Център за енергийна ефективност ЕнЕфект и Община град Добрич организират събитие на тема: „Енергийно ефективно обновяване на сградния фонд – добри практики и професионални умения“.

Събитието ще се проведе на 6 юни от 10.00 ч. в  Огледална зала „Нели Божкова“ в Добрич, съобщиха от общинската администрация. Програмата включва две основни части – конферентна част на ЕнЕфект и Община град Добрич, и обучителен курс на БАИС.

Първата част на събитието, представена от ЕнЕфект и ЕкоЕнергия, ще бъде фокусирана върху последните промени и тенденции в европейските политики по отношение на енергийната ефективност в сградите и влиянието им върху политиките и дейността на местните власти. Акцент в програмата ще бъде представянето на добри практики и често допускани грешки при енергийните обследвания на сградите, които са основата на качествените и успешни проекти за енергийно ефективно сградно обновяване.

Втората част представлява обучителен курс на БАИС на тема „Ръководството за енергийно ефективно обновяване на ограждащите конструкции на сгради – средство за улеснение на проектирането и контрола в строителния процес“. Курсът запознава участниците в инвестиционния процес с основните принципи и нормативната база в енергийната ефективност, както и с актуални изменения и изискванията към противопожарната защита.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.