Политика

Депутатът Йордан Йорданов подари икона на храма в с. Безмер

Народният представител на ВМРО Добрич Йордан Йорданов уважи храмовия празник на Свети дух в църквата „Света Троица” на добруджанското село Безмер по специална покана на кмета на селото Милен Николов, съобщиха от ВМРО.

Поканата е в знак на благодарност към народния представител, който е съдействал за набиране на половината средства при ремонта на покрива на църквата. Останалата част се е поела от земеделската кооперация на с. Безмер с председател Георги Петров.
В църквата „Света Троица”, която е построена преди 110 г. се бяха събрали много миряни, за да чуят божествената Света Литургия, отслужена от отец Вълчо и църковния хор от Тервел с ръководител Живко Колев.
Йордан Йорданов бе посрещнат по стара българска традиция с хляб и сол от местни самодейци. Заедно с кмета на селото, вярващите влязоха в църквата да запалят свещ, а депутатът подари на храма икона на ”Свети Георги”.
В двора на църквата се раздаде на миряните курбан за здраве уважили храмовия празник на Светия дух.
Кмета на с. Безмер изказа благодарността си към народния представител ,който е съдействал със средства за ремонта на църквата.
На храмовия празник специални гости бяха областния координатор на ВМРО Добрич Тихомир Маринов, председателят и общински съветник на ВМРО Тервел – Костадин Станчев, който също дари иконата на ”Св. Лука” на храма, и зам.-кметът на Община Тервел – Дияна Илиева.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.