Водещи новини Общество Храна и напитки

Победителката от Master Chef Божана стана шеф готвач в ресторант край Каварна

Божана Кацарова e новият шеф на ресторант „Гети” (Geti) в голф комплекса „Тракийски скали” край Каварна. Талантливата победителка от трети сезон на Master Chef България и креативният й екип обещават уникална селекция от авторски рецепти, съобщават от комплекса.

„Вече сте свикнали да ме гледате по телевизионния екран, но това свърши. Тази година  заемам най-важната роля в живота си и ставам главен готвач на феноменалния екип на ресторантът с най-хубавата гледка в цяла България”, сподели Божана. Тя уверява, че с нейния екип са поздготвили спиращо дъха меню, на което гостите на голф комплекса ще могат да се радват от май до края на октомври.

Ресторант „Гети” предлага класическо меню, класическа кухня, класическо кулинарно преживяване, стреми се да съчетава изисканото излъчване, уюта и гостоприемството.

Предлагат се ястия от провансалската, българската, както и шедьоври от европейската кухня. Гурме ястията се гарнират с фини сосове, билки и подправки, отгледани в нашата собствена градина.
Акцентът в менюто е насочен предимно към сезонни продукти и лека морска храна, комбинирани с богат асортимент от първокласни български и чуждестранни вина.
Разположена на скалния връх, сливайки се с естественият пейзаж, просторната тераса разкрива панорамна гледка към Черно море.
Преди няколко години в ресторант „Гети” гостува кулинарният виртуоз Габриеле Фелисиани с три звезди Мишлен. Темпераментният италианец е готвил е талиатели с говежда опашка и лаврак, печен в морска сол, за папа Бенедикт XVI, както и Витело тонато и филе Росини за Михаил Горбачов. По време на гастролите си по света е приготвял храна за Владимир Путин, Силвио Берлускони и Борис Бекер.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.