Водещи новини - дясно Култура

Първи добруджански събор ще се проведе в Испания

Оркестър „Извор” от град Добрич с ръководител Петър Гочев ще гостува на първия добруджански събор „Мило ми е мамо, драго ми е татко”, съобщават организаторите от Асоциация „Балкански ритми – Темпо“.

Съборът ще се проведе на 29 септември в гр. Лейда, в парк „Park Ambiental de Serra Llarga“. Целта му е да събере таланти, изявяващи се в добруджанската област на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство. Той си поставя за цел също запазване и обогатяване на българската национална култура и традиции.

Организатор на събитието е Асоциация „Балкански ритми – Темпо“, като амбицията е събитието да събере изпълнители от цяла Европа. Този събор и празник дава възможност на певци, музиканти, танцьори, изпълнители, гости и зрители да се наслаждават и потопят в един красив и необятен свят на настроения и емоции, свят, изпълнен с древни символи и съвременни послания, красиви багри, свят магия, свят чудо, свят на българския фолклор.

Съборът няма конкурсен характер, а за добро настроение на гостите на живо ще се погрижи оркестър „Извор”.

„Заповядайте и нека заедно да сътворим един истински празник на фолклорните изкуствата, едно утвърждаване на българското, за да пребъде в годините”, призовават организаторите.

Асоциация „Балкански ритми – Темпо“ отправя покана за участие към всички индивидуални изпълнители – певци и музиканти; камерни състави, групи и хорове за народно пеене и вокално- инструментални ансамбли; народни оркестри, камерни фолклорни танцови групи, фолклорни танцови състави и ансамбли, любителски клубове за народни танци, групи, представящи общи песенно-музикално-танцови програми; групи представящи ревю на автентични народни носии, кукерски костюми и др., които в репертоара си имат поне едно изпълнение от Добруджанска фолклорна област на България. Участието може да бъде потвърдено до 15 юни, като се попълни бланка, предоставена от организаторите.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.