Култура

НЧ „Й. Йовков” в Добрич отбеляза 148 г. от основаването си

Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“, Добрич отбеляза 148 години от своето създаване с голям празничен концерт. Домакин на събитието бе Младежки център „Захари Стоянов“.

Концертът започна с кратко приветствие от Настоятелството на културния институт и продължи като истински рожден ден – с много музика и добро настроение.

На сцената се изявиха възпитаниците на Музикална школа – клас „Китара“ с преподавател Кр. Димитров, хор „Добрич“ с диригент Д. Вангелов, дуо „Валмас“, състав „Градски шлагери“ с ръководител В. Георгиев, детска танцова школа „Хорце“ с хореограф С. Атанасова и актьорите от театрална студия „Зорница“, които бяха и водещи на спектакъла. Нотка красота в празничната атмосфера внесоха и картините на талантите от Школата по изкуства с преподавател Р. Стоянова, които посрещаха гостите при влизането им в Младежкия център.

Събитието бе обвързано и с благотворителна кауза – събиране на средства за закупуване на грънчарски колела за Школата по изкуства, която бе подкрепена от голяма част от зрителите на концерта. По повод своята годишнина НЧ „Йордан Йовков“ получи поздравителни адреси от Даниела Димитрова и Пламен Манушев – народни представители, Йордан Йорданов – кмет на Община Добрич, БЧК – гр. Добрич и Български пощи – гр. Добрич.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.