Водещи новини - дясно Образование

С песен ученичка от Добрич се класира за финала на „Аз готвя най-добре”

Танжел Абилова от Добрич спечели вота на публиката и е 12-ия финалист в националното състезание „Аз готвя най-добре”. Нейният клип събра общо най-много харесвания и споделяния във фейсбук и в YouTube-канала на проекта, съобщиха от проект „Домино”.

„Честито на Танжел!Нашето момиче е третият състезател от дуалния 10-г клас,който ще мери сили на националното състезание в София!!!!Благодарим на всички приятели,които гласуваха за нас!!!! Поздравление за учителите Диана Иванова и Мариана Шестакова!”, сподели директорът на гимназията Нели Апостолова.

Танжел участва с клип, в който докато приготвя любимата си здравословна салата, пее песента „Хубава си моя горо”.

Танжел е третият ученик от ДОМИНО-паралелката за готвачи в Професионалната гимназия по туризъм „П.К.Яворов“ – Добрич, която отива на финала на състезанието „Аз готвя най-добре”.
Елеонора Ангелова и Максим Емилов с класен ръководител е Марияна Шестакова, бяха определени за участници във финала от специално жури.
HRC Академията и българо-швейцарския проект ДОМИНО за дуално образование си поставят за задача да открият млади кулинарни таланти чрез конкурса „Аз готвя най-добре“. Той се провежда в Добрич, Бургас, Стара Загора, Перник и Сандански. Етапите включват направа на видео на тема „Вкусно, здравословно и красиво“, в което до три минути да бъдат показани или разказани интересни рецепти за ястия, виждания за авторско меню или дори мечтите за собствен ресторант. Жури от членове на Академията и проекта определиха единайсет финалисти. На финалната права застава още един участник – Танжел, която бе избрана чрез онлайн-гласуване между 10 и 25 май в социалните канали на Академията и проекта ДОМИНО.
Финалът е кулинарна надпревара и истинско готвене на 1 юни в кухнята на HRC, където шеф-готвачи на Академията и ръководителят на ДОМИНО ще определят най-добрите трима в конкурса „Аз готвя най-добре“.
Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC на стойност 2 000 евро. Отличените с второ и трето място ще имат възможност за обучение по програми на стойност 1 000 и 500 евро. Наградите са предоставени от HRC Академия, едно от най-престижните кулинарни училища в България и в региона.
От две години по ДОМИНО върви обучение по професията „готвач“ и в момента за нея се обучават общо 172 ученици, като повечето от тях имат практически занимания и готвят в престижни ресторанти, посочват организаторите на надпреварата.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.