Култура

Рени Хинева от Добрич с първо място от националния конкурс “Живеем в земята на Ботев”

Творби на ученици от българските училища в Бендери /Молдова/, Лондон и Париж участват в тазгодишния национален ученически конкурс за есе и стихотворение “Живеем в земята на Ботев”, съобщиха организаторите.
Националният конкурс е част от официалната програма на честванията “Ботеви дни-2018”, посветени на 142-годишнината от подвига на Христо Ботев и неговата чета, които се откриват утре във Враца. Той се организира от Центъра за подкрепа на личностното развитие във Враца в партньорство с община Враца, МОН и Националния дворец на децата в София.
В Регионалния исторически музей във Враца се състоя награждаването на победителите в различните възрастови групи на двете категории в конкурса. Във втората възрастова група /9-ти – 12-ти клас/ победител е Рени Хинева от Добрич.
Общо 256 литературни творби на ученици от 4-ти до 12-ти клас участваха в тазгодишния конкурс: 132 стихотворения и 124 есета, посветени от младото поколение на Христо Ботев, българските герои, България, нейното минало, настояще и бъдеще.

Снимка: БНР

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.