Водещи новини Общество

Абитуриенти от Добрич подкрепиха Желяз Андреев

Зрелостници от Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски” в Добрич се отзоваха на призива на близките на Желяз Андреев, за когото властите в САЩ поискаха екстрадиране, призоваха неговите близки.

В навечерието на най-българския празник 24 май, в периода на абитуриентските вечери, майката на неговата приятелка Виолета Тодорова се обърна към всички абитуриенти с призив да изразят своята подкрепа в защита на един млад човек.
За това е достатъчно само да се снимат с плакат, чрез който демонстрират гражданската си позиция в защита на Желяз Андреев. Тя припомни, че неотдавна и българското правителство публично изрази подкрепата си.

Младите хора от 12 „в” клас от ФСГ „Васил Левски” с класен ръководител Валерия Миланова се отзоваха на призива и се снимаха с плакат с надпис “Да спасим Желяз” преди да се отправят към абитуриентския си бал, състоял се на 24 май.

Само преди дни младежите от същия клас показаха активна гражданска позиция като се отказаха от официалните и скъпи тоалети и отидоха с тениски на изпращането в училище. Младежите заедно са взели решението да дарят част от парите за своите тоалети за благотворителност. Събраната сума бе в размер на 1200 лева и бе предоставена на седеммесечната Мартина Петрова, която е болна от остра лимфобластна левкемия.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.