Балчик Общество Регионални - начална

В Балчик подготвят проект за безплатен интернет по Дамбата и в Мелницата

Община Балчик кандидатства по проект за изграждане на мрежа за безжичен достъп до интернет на публични места, съобщават от местната администрация.

В специално изградения портал на инициативата WiFi4EU бе отворена процедурата за кандидатстване, като ресорната дирекция в администрацията успешно подаде документите по електронен път.
В очакване на ваучери на стойност 15 000 евро за създаване на точки за публичен достъп на обществени места са близо 17 000 европейски общини.
В проекта на администрацията на Балчик е предвидено да има безплатен WiFi достъп по крайбрежната алея до Двореца, както и изграждане на хотспот на всички етажи в Туристическия и информационен център “Мелницата”.
Общата стойност на европейско субсидиране е 120 милиона евро, с които се очаква да бъдат финансирани 8000 общини от държавите-членки на ЕС.
Продължителността на проекта ще бъде 3 години, в които местната власт ще заплаща достъпа до интернет, а сумата по проекта ще служи за изграждане на мрежа и поддържане на хардуера.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.